La política universitària institucional sí que serveix, i tant!

Desembre 9, 2009 at 9:15 pm 1 comentari

Fa poc més de deu dies la Junta de la Facultat de Ciències de la Comunicació, en sessió extraordinària, debatia i votava el futur reglament del centre. La reforma d’aquest text venia donada per un nou context facultatiu (reconversió estructural passant de dos departaments adscrits al centre a quatre) i general (el procés d’adaptació a l’EEES). Cal conèixer també un altre factor clau en tot aquest procés: aquesta Facultat no té un Deganat sorgit d’unes eleccions sinó que està governada per una Comissió Gestora proposada per la Rectora i refrendada per la Junta de Facultat. Aquesta Comissió Gestora tenia com a únics punts del seu mandat l’aprovació dels plans d’estudi (feta durant el mes d’octubre) i el nou reglament.

El Reglament presentat per la Comissió Gestora, via una Comissió de Reglament que havia de portar una proposta de consens a la Junta, va perdre el suport estudiantil a la tercera reunió. Va ser quan la Gestora va considerar que algunes de les seves propostes eren innegociables i els representants dels estudiants no hi vam votar a favor.

S’iniciava llavors un curt però intens període on els representants dels estudiants vam redactar una proposta alternativa de reglament, que modificava mínimament l’actual però que s’adaptava perfectament a les necessitats del nou context esmentat. Els canvis eren mínims per tal que suposés un impàs fins a la proclamació d’una Junta representativa de la nova realitat facultativa (els quatre departaments) i perquè hi estigués d’acord el màxim nombre de gent a la Junta.

La nostra proposta s’emmarcava dins una esmena a la totalitat al text de la Gestora, que vam defensar a la Junta sense saber quants vots obtindria finalment. Aquesta sessió extraordinària comptava amb esmenes parcials d’altres sectors (PAS, professorat o la mateixa Comissió Gestora) que no van arribar a votar-se perquè l’esmena a la totalitat presentada pels estudiants va obtenir el suport necessari per a ser aprovada: 23 vots a favor, 20 en contra i 2 en blanc.

S’evidenciava, així, que la feina feta pels representants dels estudiants tenia els seus fruits i que la participació activa i responsable de l’estudiantat podia influir decisivament en l’esdevenir de la nostra Facultat. És evident que encara queda molta feina per fer i que caldrà treballar per aglutinar el màxim nombre de professorat i PAS al nostre projecte ja que sinó gaudirà de poca legitimitat i no haurà servit de res tot el procés.

La participació estudiantil institucional a la universitat (a Comunicació amb el col·lectiu JUNTS) fa un pas més cap a la maduresa, cap a la responsabilitat, i cal que tots i totes siguem capaços de no defallir per tal que els interessos de l’estudiantat segueixin sent representats amb veu, però sobretot amb vots, a les Juntes i al Claustre de la UAB.

Si voleu conèixer l’esmena a la totalitat (publicada al blog de la Plataforma per un reglament digne): http://perunreglamentdigne.wordpress.com/la-nostra-esmena-a-la-totalitat/ Si voleu saber qui som JUNTS i perquè fem el que fem: http://juntsfcc.blogspot.com/

Gerard Sentís Garcés
Membre de JUNTS (representant dels estudiants de Comunicació Audiovisual a la Junta de Facultat de Ciències de la Comunicació)

Entry filed under: Uncategorized.

Joves representants: canviar la universitat des de dins Reflexió sobre la corrupció

1 comentari Add your own

  • 1. Joan Gil  |  Desembre 14, 2009 a les 7:38 pm

    Heu fet molt bona fein els de Junts.

    Respon

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed